Prošle godine smo pisali da je Square Enix prodao Crystal Dynamics i druge studije te njihova povezana intelektualna vlasništva, uključujući pravo na Tomb Raider te da će izdavač novog nastavka popularne igre biti Amazon Games.

Prošli tjedan saznali smo da Amazon, osim na novoj igri, također radi na TV seriji Tomb Raider, prenosi The Hollywood Reporter. Prema izvorima, Amazon Prime surađuje s glumicom Pheobe Waller-Bridge poznatoj po nagrađivanoj seriji Fleabag, koja će na projektu preuzeti ulogu autorice i izvršne producentice u sklopu većeg poslovnog ugovora s Amazonom.  

Waller-Bridge poznata je po svojem angažmanu u filmovima kao što su Solo: A Star Wars Story, No Time to Die i serijalu Killing Eve, a pojavit će se i u novom nastavku avanture Indiana Jones. Podsjetimo se, 2001. smo dobili kultni film Tomb Raider te njegov nastavak iz 2003. u kojima glumi Angelina Jolie, potom i reboot iz 2018. u kojem glumi Alicia Vikander. O nadolazećem projektu i dalje postoji jako malo informacija stoga ne znamo tko bi mogao utjeloviti Laru, ali prema navodima to zasigurno neće biti Waller-Bridge. 

Izgleda da je mnoštvo novih projekata na temu Tomb Raidera na vidiku jer Amazon pored TV serije još radi na TR filmu koji bi trebao biti vezan za igru i seriju te izgraditi povezani svijet Tomb Raidera, također prenosi THR. Osim toga, Netflix je isto tako uključen u nadolazeću anime adaptaciju Tomb Raidera zajedno sa studijem koji je animirao Castlevaniju.