The Lord of the Rings: Gollum je nadolazeća akcijska avantura poznatog njemačkog razvojnog studija Daedalic Entertainment. Igra je najavljena još u ožujku 2019. godine, nakon čega nismo imali puno novih informacija, osim činjenice da uz PC dolazi i na konzole iduće generacije – PlayStation 5 i Xbox Series X nekad tijekom 2021. godine. Danas nam, pak, stiže prvi set screenshotova iz igre.

O igri zasada znamo da će više biti bazirana na originalnim knjigama pisca J.R.R. Tolkiena, a ne toliko na holivudskim filmskim adaptacijama Gospodara Prstenova. Bit će to prava akcijska avantura iz trećega lica, a poznato je i da će imati velike otvorene levele i mape te da će velik naglasak biti na stealthu, što ovi novi screenshotovi i potvrđuju.

Nas igra zasada prema novim screenshotovima podosta podsjeća na već postojeću stealth akcijsku avanturu Styx: Master of Shadows i Styx: Shards of Darkness, u kojima smo igrali kao maleni snalažljivi goblin kojemu je glavni alat bio šuljanje, dok u borbi prsa o prsa nije bio spretan, a vjerujemo da će takva situacija biti i s Gollumom.

Galeriju novo objavljenih screenshotova za The Lord of the Rings: Gollum pogledajte u nastavku (klik na slike za povećanje i otvaranje galerije):