S.T.A.L.K.E.R. 2 originalno je najavljen još 2010. godine kao nastavak popularnog post-apokaliptičnog horor FPS-a, no razvojni studio GSC Game World raspao se dvije godine kasnije. Studio je ponovno oživljen 2014. godine, a tek 2018. stigla je vijest da je S.T.A.L.K.E.R. 2 ponovno u izradi i da stiže nekad tijekom 2021. godine.

Danas nam, pak, stiže i prvi ikad screenshot iz igre, što je sasvim prigodno s obzirom na pandemiju koronavirusa i blagi post-apokaliptični scenarij svakodnevnice širom svijeta. Svjesni su toga i iz studija GSC Game World te su, usred samoizolacije na koju su primorani milijuni ljudi širom svijeta, odlučili s javnošću podijeliti prvi screenshot kako bi proslavili ovu “specijalnu prigodu” i poklonili nam prvi pogled na igru, kako navode u novome tweetu.

Ovaj prvi u nizu dva nova tweeta donosi sami screenshot, dok su tek u drugome iz studija GSC Game World ponudili i objašnjenje. Tako su istaknuli da će S.T.A.L.K.E.R. 2 biti njihova najambicioznija igra dosad te da će vjerno nastaviti legendarno nasljeđe serijala, ističući kako su milijuni igrača i fanova pridonijeli uspjehu prve igre S.T.A.L.K.E.R.:  Shadow of Chernobyl, koja je svjetlo dana ugledala prije 13 godina.

Studio obećava da nas više informacija o igri S.T.A.L.K.E.R. 2 očekuje tijekom ove godine, a dotada u nastavku pročitajte i zahvalu koju je studio poslao svima koji su u samoizolaciji tijekom koronavirusa (klik na sliku za povećanje).