Steam Controller u prodaju je krenuo 10. studenog 2015. godine, a izašao je za uređaje koji na Windowsima, macOS-u, Linuxu ili SteamOS-u koriste Steam te za pametne mobitele. Prošloga tjedna Valve je povodom svjetskog “praznika popusta i ušteda”, odnosno Black Fridaya, kontroler stavio na ogromnih 90% popusta, pa ga je bilo moguće nabaviti za svega 5 dolara, uz zasebne troškove poštarine. No, s obzirom da mu je cijena prije popusta iznosila 50 dolara, onih 5 se činilo kao sitnica.

I je. Potražnja je na kraju bila veća od ponude pa su ga rasprodali već unutar par sati od početka rasprodaje, što je pak dovelo do otkazivanja brojnih narudžbi zbog nemogućnosti isporuke. Iako kontroler nikada nije ostvario prodajne rezultate koji su se od njega očekivali, svejedno je imao svoju publiku, a podsjećamo i da je u nepunih godinu dana od izlaska prodan u gotovo milijun primjeraka

Danas, pune četiri godine od službenog izlaska, Steam Controller postao je dijelom prošlosti jer je Valve odustao od daljnje proizvodnje te ga više nije moguće nabaviti službenim kanalima. Preostaje za vidjeti po kojoj će se cijeni ubuduće prodavati na onim malo neslužbenijim.