Otkako je EA službeno otkrio Star Wars: Squadrons, potpuno novu igru iz franšize Star Wars, prošlo je samo tri mjeseca. Tako smo još u lipnju saznali da nas u toj igri očekuju  svemirske multiplayer bitke i singleplayer kampanja. Premijerni gameplay prikaz stigao je kasnije istoga mjeseca, a prije nekoliko tjedana u sklopu sajma gamescom 2020 dobili smo i novi trailer za singleplayer kampanju.

Sve to dogodilo se u izrazito kratkom vremenu od samo tri mjeseca, naročito ako uzmemo u obzir da Star Wars: Squadrons na tržište izlazi 2. listopada (za manje od mjesec dana!) i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Ono što, pak, ne čudi je danas objavljena informacija da je igra već “pozlaćena”.

Kao što je već (vjerojatno svima) poznato, termin “pozlaćena” (engl. “gone gold”) u industriji videoigara znači da je razvojni proces, odnosno rad na igri gotov te da je spremna za fizičko umnažanje i distribuciju. Vijest o tome da je Squadrons pozlaćen putem twittera je podijelio Ian Frazier, kreativni direktor igre iz razvojnog studija EA Motive Montreal (također zvanog Motive Studios).

Uz već spomenute informacije da Star Wars: Squadrons izlazi 2. listopada za PC, PlayStation 4 i Xbox One, poznato je i da će kasnije stići na PlayStation 5 i Xbox Series X te da će imati  podršku za VR, ali i za cross-play, pa će tako u multiplayer mečevima moći zajedno igrati igrači na svim platformama.