Kao što je prethodno i  najavljeno, Electronic Arts je sinoć u sklopu eventa EA Play Live 2020 prikazao pet minuta gameplaya svoje tek prije nekoliko dana službeno najavljene igre Star Wars: Squadrons, prvotno poznate pod radnim imenom Star Wars Maverick.

EA tako kroz novi gameplay prikaz ponovno naglašava da će igra imati detaljno razrađenu singleplayer kampanju i multiplayer komponentu, u kojima će se sukobiti dvije zaraćene strane, a mi ćemo igrati kao dva borbena pilota – jedan na strani imperija, a drugi na strani pobunjenika i Nove republike. Pilotske frakcije kojima pripadamo imaju i imena, pa  se tako pobunjenička zove Vanguard, a imperijska Titan.

Sama igra prema prikazanom gameplayu zaista izgleda spektakularno i tehnički ispolirano, a EA nas uvjerava da će to biti “ultimativno iskustvo svemirskih bitki” kakvo dosad nismo iskusili. Prikazana primarno iz prvoga lica tijekom upravljanja letjelicom, igra koristi pilotsku kabinu kao UI, odnosno sučelje, zbog čega Star Wars: Squadrons graniči s pravom svemirskom simulacijom leta.

No nije sve isključivo u letu, naročito u kontekstu multiplayera koji donoseći više različitih faza i igrivih modova. Kao što smo ranije pisali, Squadrons će između ostaloga imati multiplayer mod u kojem ćemo igrati pet na pet, a on nosi ime Dogfight. Bit će tu i poduži mod Fleet Battles koji će imati nekoliko različitih faza i razina i moći će se igrati samostalno u singleplayeru ili kooperativno u multiplayeru te protiv drugih igrača ili AI-ja.

Prikazano je i osam različitih klasa letjelica kojima ćemo upravljati, a to su Fighter, Interceptor, Support, Bomber i drugi. Dakako,  svaka klasa ima svoju specifičnu letjelicu kojom ćemo upravljati i na strani pobunjenika i na strani Carstva. Tu dolazi i customizacija te mogućnost vizualne prilagodbe svakog vozila, ali i samih pilota. Saznali smo da ćemo skupljati i više od pedeset različitih komponenti koje će direktno utjecati na snagu, brzinu i ponašanje našeg broda, kao i na artiljeriju i oružja, ali EA ponovno ističe da one neće biti u sferi mikrotransakcija, već ćemo ih zarađivati isključivo igranjem.

Sve nabrojano te još više toga pogledajte u gore podijeljenom premijernom gameplay traileru, a za kraj ističemo da Star Wars: Squadrons izlazi 2. listopada 2020. za PC, PlayStation 4 i Xbox One i to uz kompletnu podršku za cross-play te mogućnost igranja u VR-u za PC i PS4.