Nakon više različitih glasina koje smo u proteklih godinu dana čuli o tome da Electronic Arts (u daljnjem tekstu EA) sprema novu igru u univerzumu Star Warsa, koja je dosada nosila kodno ime Star Wars Maverick, ovoga petka na internet je procurilo da je ta igra zaista stvarna te da zapravo nosi naziv Star Wars: Squadrons, a danas (ponedjeljak 15. lipnja) u 17h po našem vremenu EA je otkrio i njezin službeni najavni trailer te nekoliko osnovnih informacija.

Sama igra, na kojoj zaista i radi EA Motive (kako se dosada i sumnjalo), trebala je biti premijerno otkrivena na live eventu EA Play 2020, koji će se dogoditi ovoga četvrtka 18. lipnja, no s obzirom da su informacije o igri prerano iscurile, EA je odlučio požuriti stvar i barem ju najavnim trailerom službeno otkriti već danas (dok će više informacija o igri prikazati u četvrtak na eventu EA Play).

Dakle, osim samog najavnog trailera, saznali smo i da EA veliki fokus stavlja na multiplayer, iako će igra imati i singleplayer kampanju. U kontekstu multiplayera, očekuju nas bombastične i spektakularne svemirske bitke, a igrat ćemo pet na pet. Igrači će preuzimati uloge pilota i to u dvije zaraćene strane te upravljati različitim “starfighter” letjelicama. S jedne strane ćemo igrati kao piloti herojskog odreda Vanguard u sklopu Nove Republike, a s druge strane upravljat ćemo letjelicama Galaktičkog carstva i imperijalističkih flota, kao što su poznati X-wing i TIE fighter.

Radnja igre odvodi nas na neke dosad neviđene lokacije, kao što je plinoviti div Yavin Prime. Imat ćemo mogućnost modificirati svoje letjelice te igra, kao što smo mogli i očekivati od EA-a, donosi brojne mogućnosti customizacije, no EA obećava da se sve otključava i zarađuje igranjem, odnosno nećemo morati trošiti prave novce u maniri “klasičnih” mikrotransakcija po kojima je EA (naročito kroz igru Star Wars: Battlefront II) postao notorno poznat.

Od ostalih informacija, poznato je da Star Wars: Squadrons izlazi 2. listopada 2020. godine i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Također, igra će imati i podršku za VR, ali i za cross-play, pa će tako u multiplayer mečevima moći zajedno igrati igrači na svim platformama.

Uz već gore podijeljeni i danas premijerno prikazani reveal trailer, prvo službeno otkrivanje gameplaya i live prikaz demo verzije igre odvija se ovoga četvrtka 18. lipnja u sklopu eventa EA Play 2020 i to u 1h u noći po našem vremenu, a dotada više informacija (uključujući i set screenshotova) pronađite na igrinoj novoj službenoj web stranici.