Kompletni remake legendarne igre Star Wars: Knights of the Old Republic premijerno je i službeno najavljen kratkim teaserom još u rujnu prošle godine za PC i PlayStation 5, no unatoč inicijalnom globalnom oduševljenju, čini se da je projekt u značajnim problemima te je, prema izvještaju novinara Jasona Schreirea za portal Bloomberg, zasad zamrznut i odgođen do daljnjega.

Kako stoji u Bloombergovom izvještaju, prema neimenovanim legitimnim izvorima bliskima razvoju igre, remake Kotora pauziran je prvenstveno zbog odlaska dvojice najistaknutijih developera iz razvojnog studija Aspyr Media zaduženog za remake, a to su redatelj arta Jason Minor i redatelj dizajna Brad Prince koji su iznenadno dobili otkaz. Razlog otkaza, kažu Schreierovi izvori, je da vodstvo kompanije nije bilo zadovoljno smjerom u kojemu su odveli projekt.

Ono što je dodatno čudno i samim zaposlenicima kompanije Aspyr je da čelnici produkcijskih partnera Lucasfilm i Sony nisu imali nikakve primjedbe nakon što su vidjeli demo igre krajem lipnja ove godine, a prigovora, čini se, nije imao ni Electronic Arts kao izdavač. Problem je, kaže Schreier, navodno došao sa samog vrha studija Aspyr te da su nezadovoljstvo iskazali šefovi studija koji su zatražili da se projekt pauzira. Schreier ističe i da je jedan od izvora naveo kako je izrada demoa oduzela previše novca i vremena te da vrhuška studija smatra kako taj trenutni smjer projekta jednostavno nije održiv.

I dalje nije u potpunosti jasno, ali je vrlo malo vjerojatno da će Star Wars: Knights of the Old Republic Remake biti zauvijek otkazan. Prema Bloombergovom članku osoblje studija Aspyr pretpostavlja da je sada realističniji cilj igru izbaciti tijekom 2025. godine umjesto ranije planiranog kraja 2022. godine. No, s obzirom na to da je kompanija Embracer Group prošle godine kupila razvojni studio Aspyr te je ove godine otkriveno i da se njihov studio Saber Interactive pridružuje izradi igre, osoblje Asypra, zaključuje Bloombergov članak, vjeruje kako bi Saber Interactive mogao u potpunosti preuzeti projekt. Hoće li zaista biti tako, ostaje za vidjeti.