Tek prije četiri i pol mjeseca pisali smo o tome kako je novi God of War u izrazito kratkom vremenu postao ogroman uspjeh te je s prodanih 3,1 milijuna primjeraka u samo tri dana postao najbrže prodavana PlayStation 4 ekskluziva. Danas je službeno potvrđeno kako je Marvel’s Spider-Man skinuo Kratosa s trona i preuzeo mu tu titulu s još boljim rezultatom!

Naime, u samo tri dana od izlaska na tržište, Marvel’s Spider-Man prodao se u više od 3,3 milijuna primjeraka. Vijest je to koja je podijeljena putem službenog PlayStationovog twitter profila, u kojem je Sony čestitao developerima Insomniac Games i Marvelu na odličnom uspjehu.

U izjavi za USA Today, Stephen Turvey – PlayStationov viši potpredsjednik prodaje i voditelj poslovnih operacija za Sjevernu Ameriku – naglasio je kako su njihova očekivanja uvijek postavljena visoko, a Insomniac Games i Marvel uspjeli su ih doseći, pa čak i nadmašiti s ovako odličnom i uspješnom Spider-Man igrom, s obzirom na klimavu prošlost nekih drugih Spider-Man igara.

U tom kontekstu, valja spomenuti i činjenicu da je Marvel’s Spider-Man i u pretprodaji ostvario nevjerojatan uspjeh, jer je prednaručen u milijun primjeraka, što je također rekordna brojka za Sony.

Insomniac Games doista je ovime potvrdio svoju kvalitetu i opravdao vjeru koju su svi imali u njih, a drugi Sonyjevi studiji, poput Santa Monice (God of War) i Guerrilla Gamesa (Horizon: Zero Dawn) već su im i ranije tijekom ovoga mjeseca poslali svoje iskrene čestitke, o čemu smo pisali ovdje.

Uživate li i vi u Marvel’s Spider-Manu i smatrate li da je najbolja Spider-Man igra dosada? Također, ukoliko niste popratili, za vas smo prije nekoliko dana snimili preko 20 minuta sočnoga gameplaya koji možete pogledati na ovome linku, a osim toga mogli ste na našoj stranici pročitati i pogledati Lukinu Screenshot recenziju igre, kao i naš prethodno objavljeni video o 5 razloga zašto smo nabrijani na Marvel’s Spider-Mana.

Samu recenziju igre, pak, moći ćete pročitati u nadolazećem broju Reboota.