Krajem 2017. godine izašao je SpellForce 3, novi nastavak u serijalu koji spaja RTS i RPG elemente. Oživjeli su ga Grimlore Games i THQ Nordic, da bi krajem prošle godine najavili samostalnu ekspanziju kojom će dodatno proširiti ovaj zanimljiv svijet. Čekanju je sada došao kraj, pa svi zainteresirani igrači od danas mogu zaigrati SpellForce 3: Soul Harvest na svojim računalima.

Budući da se radi o samostalnoj ekspanziji za njeno igranje ne morate imati original, nego je kupiti zasebno po cijeni od 24,99 eura. Ipak, izdavač je pripremio posebnu promociju za one koji su nabavili SpellForce 3 – dodatak možete nabaviti po 40 posto nižoj cijeni ako igru već imate na Steamu, a oni koji žele kompletno iskustvo mogu nabaviti osnovnu igru i ekspanziju također po 40 posto nižoj cijeni.

Od novosti možete očekivati sljedeće: kompletno nova kampanja s više od 20 sati sadržaja, nove vještine za heroje, dvije nove frakcije (Dwarves, Dark Elves), nove RTS mehanike, leteće jedinice imaju nove taktičke elemente i dorađeno je korisničko sučelje. Također, dorađene su i multiplayer mehanike, pa će sada kooperativno i kompetitivno igranje biti jednostavnije.

Ako ste zainteresirani, zaputite se na Valveov servis kako biste nabavili svoj primjerak ili ako želite možete kupovinu obaviti još na GOG-u ili Humble Bundleu. Sve druge detalje o tom fantazijskom svijetu možete proučiti na službenim stranicama, a trailer koji prikazuje SpellForce 3: Soul Harvest možete pogledati ispod teksta.