Kao što smo već pisali početkom ovoga mjeseca, nakon poduže šutnje i nestanka s lica zemlje, Bandai Namcov nadolazeći krvavi Souls-like RPG Code Vein promolio je svoju vampirsku glavu i ponovno isplivao na površinu te smo saznali da sutra (31. svibnja) kreće kratkotrajno i zatvoreno beta testiranje igre, a jučer je putem službenoga Bandai Namcovog YouTube kanala osvanuo i potpuno novi šestominutni “behind the scenes” trailer.

Tako nas novi trailer podsjeća da će Code Vein biti potpuno novi IP na kojemu radi razvojni studio koji nam je donio poznati serijal God Eater. Prema svim dosad viđenim materijalima i onome što se zna o igri, iako će Code Vein biti vizualno sličan God Eateru, sama igra, njezin gameplay i mehanike, a naročito borba, bit će puno više slične poznatom serijalu Dark Souls, nego jednom hack’n’slashu kao što je God Eater.

O samoj priči Code Veina, kao i činjenici da igru zbog vizualnog stila i teške borbe zovu “Anime Souls”, već smo pisali u preko nekoliko tekstova, kao i prošle godine u časopisu Reboot u velikom featureu na osam strana, stoga vas ovdje time nećemo zamarati, pogotovo s obzirom da novi trailer ide u određene detalje. Stoga, sve o opakim neprijateljima, akciji, vampirskom isisavanju krvi, dungeon crawler elementima, nemilosrdnom svijetu, boss fightovima, specijalnim vampirskim sposobnostima i kompanjonima koji vas očekuju u Code Veinu saznajte u novome službenom traileru u nastavku ovoga teksta.

Ukoliko, pak, jedva čekate zaigrati Code Vein, podsjećamo da se putem ovoga linka možete prijaviti za zatvoreno beta testiranje koje traje od sutra (31. svibnja) u 5h ujutro po našem vremenu, pa sve do 3. lipnja do 9h ujutro. NAPOMENA: zatvoreno beta testiranje dostupno je na platformama PlayStation 4 i Xbox One, a dok će vlasnici Xboxa One morati imati pretplatu na Xbox Live Gold, korisnici PlayStationa ne moraju imati pretplatu na PS Plus da bi sudjelovali u testiranju.

Izuzev toga, kada točno Code Vein u konačnoj verziji stiže na tržište, u ovom trenutku još nije poznato, osim da izlazi nekad tijekom 2019. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.