I dok se internetom šire spekulacije da razvojni studio Naughty Dog (Uncharted, The Last of Us) već okuplja i traži nove radnike za rad na nastavcima serijala Uncharted ili na nekom novom IP-u, žeđ za nastavcima PlayStation ekskluziva očigledno će nam utažiti Sonyjev novi misteriozni studio iz San Diega, koji radi na “proširenju postojećih franšiza.

Vijest stiže sa subreddita r/GamingLeaksAndRumours, na kojemu je korisnik u/poklane primijetio interesantne nove informacije objavljene na LinkedIn profilu Michaela Mumbauera – nekadašnjeg voditelja PlayStation Worldwide Studiosa i višeg direktora vizualnih umjetnosti, koji je napustio PlayStation Worldwide Studios u studenom 2020. godine – prije manje od dva mjeseca.

Kroz višegodišnje iskustvo u Sonyju, Mumbauer je na ovaj ili onaj način imao prste u brojnim planetarno popularnim PlayStation ekskluzivama kao što su Uncharted, The Last of Us, God of War, Marvel’s Spider-Man i Death Stranding, surađujući sa Sonyjevim studijima kao što su Naughty Dog, Kojima Productions, Guerrilla Games, Santa Monica Studio, Sucker Punch, Bend Studio, Insomniac Games i drugi.

U ovom trenutku ne zna se na kojim postojećim serijalima radi novi Sonyjev studio, no mnogi pretpostavljaju da je to suradnja s Naughty Dogom na novom Unchartedu

Nove i iznimno interesantne informacije mogu se vidjeti pri dnu Mumbauerove biografije na njegovu LinkedIn profilu, gdje stoji da je njegov “posljednji pothvat izgradnja potpuno novog, all-star, AAA akcijsko-avanturističkog razvojnog tima za PlayStation. Ovaj tim sastavljen je kako bi proširio postojeće franšize i stvorio potpuno nove priče za iduću generaciju igrača“. Naravno, to znači da Sony sada ima još jedan novi studio u San Diegu, pored Sony San Diega koji postoji već dugi niz godina.

O kojim franšizama i nastavcima PlayStation ekskluziva se ovdje radi, u ovom trenutku i dalje nije poznato, no interesantno je spekulirati da bi se to moglo nadovezati na glasine da Naughty Dog radi na nastavku Uncharteda . Poznato je da prilikom izrade svojih igara nijedan Sonyjev studio zapravo ne radi sam, već su to suradnje brojnih timova, koji nekad broje i na tisuće ljudi u produkciji te nas ne bi začudilo da ovaj novi Sonyjev studio iz San Diega zaista surađuje s Naughty Dogom. 

Lijepo je spekulirati, no jedva čekamo konkretnije službene informacije.