Nastavno na činjenicu da Sony tijekom posljednje dvije godine sve više PlayStation ekskluziva izbacuje na PC te nastavno i na nedavne glasine da rade na PC gaming periferiji, danas je stigla i službena najava Sonyjeve nove linije gaming monitora i slušalica za PC i PlayStation 5.

Sonyjev gaming brend monitora i slušalica nosi naziv Inzone, a trenutno otkrivena ponuda sastoji se od dva modela monitora i tri modela slušalica, od kojih će svi raditi i na konzoli PlayStation 5, ali su primarno namijenjeni za PC. Krenimo prvo s monitorima.

Monitori Inzone M3 i M9

Inzone M3 je u neku ruku slabiji model monitora jer iako je veličine 27 inča, dolazi uz rezoluciju Full HD, odnosno 1080p. No zato ima osvježenje slike od čak 240Hz i podršku za Nvidia GSync i VRR. Cijena tog monitora bit će strelovitih 529 dolara za američko tržište, što je oko 3800kn. No iako tržišna cijena za Hrvatsku i Europu u ovom trenutku nije poznata, a Inzone M3 na tržištu se očekuje tek na zimu ove godine, određeni portali prenose kako su od Sonyja čuli da bi ta cijena trebala biti nešto manje od 800 eura (oko 6 tisuća kuna!), što bi značilo da će kod nas koštati još i više nego u Americi. Naravno, kao i sva tehnologija.

Skuplji model monitora zvan Inzone M9 identične je veličine (27 inča), ali zato dolazi uz višestruko veću rezoluciju 4K. Šteta je pritom što je njegovo osvježenje slike niže te iznosi 144Hz, no za sve vaše gaming potrebe bit će sasvim dovoljno te je odlično vidjeti da Sony u tom kontekstu nije ostao na 60Hz. Cijena skupljeg modela Inzone M9 zato je poprilično velika za jedan gaming monitor te u Europi iznosi 1099 eura (oko 8.200kn), a na tržištu ovaj monitor očekujemo već ovoga ljeta.

Slušalice Inzone H3, H7 i H9

Novonajavljena tri para Sonyjevih slušalica Inzone također nisu za baciti. Najjeftiniji model zove se Inzone H3 i koštat će 100 eura. Radi se o žičanim slušalicama koje se diče podrškom za prostorni zvuk od 360 stupnjeva. Srednji model je Inzone H7 koji ima iste osnovne značajke kao i žičani H3, ali se ovdje radi o bežičnim punjivim slušalicama čija bi brzo punjiva baterija, kaže Sony, trebala trajati oko 40 sati, a uz samo deset minuta punjenja navodno bi trebale izdržati do sat vremena. Cijena slušalica Inzone H7 je 230 eura. (cca 1730kn).

Najskuplji model slušalica Inzone H9 također je bežični s punjivom baterijom, ali za razliku od srednjeg H7, skuplji H9 dolazi i uz tehnologiju aktivnog poništavanja, odnosno smanjenja buke. Cijena slušalica Inzone H9 bit će 300 eura (cca 2250kn). Za razliku od monitora, sva tri modela slušalica u prodaju stižu već ovoga srpnja.