Holivudska filmska adaptacija igre Sonic the Hedgehog prošloga je tjedna napokon osvanula u kinima širom svijeta, punih šest godina nakon što je originalno najavljena tijekom 2014. godine, a nakon uspona i padova tijekom izrade, za sami studio Paramount Pictures i kompaniju SEGA kao vlasnika franšize film je ogroman uspjeh, s obzirom da je odmah postao jedna od najuspješnijih filmskih adaptacija videoigara u povijesti.

Naime, nekoliko poznatih filmskih portala kao što su The Hollywood Reporter i Variety izvještavaju kako je film u samo tri dana prikazivanja u Americi zaradio preko 68 milijuna dolara, odnosno 100 milijuna dolara kad se uračuna zarada u čitavom svijetu, a taj rekordni rezultat jedan je od najboljih ikad u kontekstu filmova napravljenih prema videoigrama.

S obzirom na odgodu filma koja se dogodila u svibnju prošle godine, kada su brojni fanovi nakon prvog trailera ostali zgroženi vizualnim dizajnom i izgledom filmskog Sonica (u tolikoj mjeri da se sami redatelj filma Jeff Fowler oglasio na twitteru i obznanio da će studio idućih nekoliko mjeseci potrošiti na njegov redizajn), fascinantno je da se sama odgoda i slušanje feedbacka fanova zaista i isplatilo te da je studio više nego uspješno izbjegao potencijalnu katastrofu.

No, valja istaknuti i činjenicu da su, što se samog filma i njegove kvalitete tiče, mišljenja kritike i fanova podosta podijeljena. Sonic the Hedgehog tako u ovom trenutku na Metacriticu od strane filmske kritike ima ocjenu 47, što je dosta nisko, dok je ocjena fanova i gledatelja visokih 8,5. Nešto povoljnija situacija (ali jednako lošeg omjera) je na drugom poznatom portalu za ocjene filmova, a to je Rotten Tomatoes na kojemu filmski kritičari Sonica ocjenjuju s 64%, a ocjena publike je čak 95%. IMDb je, pak, u nekoj zlatnoj sredini te film tamo ima ukupnu ocjenu 7,0.

No, o ukusima se ne raspravlja te svatko ima pravo na svoje mišljenje, a možete ga o filmu Sonic the Hedgehog sasvim legitimno imati i vi ukoliko se u idućih mjesec i više dana zaputite u bilo koje od domaćih kina diljem Hrvatske u kojima se film trenutno prikazuje od prošloga četvrtka, 13. veljače.