Sonicova najnovija avantura prešla je s Wii U na PC. Dobro, “najnovija” možda baš i nije dobar pridjev u ovom slučaju, s obzirom da je Sonic Lost World igra iz 2013. ali što je, tu je (tu = na PC-ju). Najpoznatijeg ježa u gamingu na svom PC-ju možete nabaviti preko Humble Storea ili Steama.

Sonic Lost World kombinacija je 2D i 3D, a u igri ćete prozujati kroz sedam svjetova. Sonic se udružio s dosadašnjim neprijateljem Eggmanom kako bi zajedno pobijedili the Deadly Six i spasili svijet. Novost u PC inačici je Nightmare Zone DLC koji uključuje novi level i nova čudovišta, sve to inspirirano igrom NiGHTS Into Dreams, inače prvom igrom Sonic Teama koja se nije bavila Sonicom, i koju također možete dobiti na Steamu.

Sonic Lost World čini se kao port bez previš kerefeka. Možete mijenjati rezoluciju i igrati se postavkama trave, sjena i dubine polja. Da natjerate plavog ježa da potrči trebat će vam GPU NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB) ili ATI Radeon HD 5850 (1GB), tako da će većina PC-ova moći podnijeti Sonicovu želju za brzinom.