Iako u ovu činjenicu nismo imali nikakve sumnje, SEGA je sada službeno potvrdila da nas iduće godine očekuju nove igre u serijalu Sonic The Hedgehog.

Vijest o tome dolazi iz oglasa u ljetnom izdanju oglašivačkog časopisa Licensing Source Book Europe, putem kojega SEGA ističe da će 2021. biti godina proslave 30 godina postojanja serijala Sonic The Hedgehog, a u tu čast, kako stoji u Seginom oglasu, očekuju nas nove igre, digitalni sadržaj, eventovi, velike najave i licencirani specijalni program.

U istom oglasu SEGA ističe još nekoliko važnih informacija, poput činjenice da je čitava franšiza od nastanka do danas zaradila više od 6 milijardi dolara, a prošlogodišnji holivudski film Sonic The Hedgehog zaradio je više od 300 milijuna dolara. Sveukupno je, računajući sve igre u serijalu i na svim platformama, prodano više od 920 milijuna primjeraka.

Koje će igre u serijalu Sonic The Hedgehog biti najavljene iduće godine, ostaje vidjeti, no svakako je zgodna informacija da se radi o više od jedne igre.