Kao što smo i očekivali, današnji Segin live event Sonic Central otkrio nam je nekoliko očekivanih, ali i par neočekivanih najava, serija i igara. Evo što smo sve saznali.

Sonic Colors: Ultimate

Iako su glasine u posljednjih nekoliko mjeseci otkrile da SEGA radi na remasteru igre Sonic Colors, današnji službeni livestream potvrdio je da Sonic Colors: Ultimate zaista postoji i izlazi ove jeseni.

Radi se, dakle, o remasteru Sonic platformera iz 2010. godine, koji je originalno izašao za Nintendo Wii i Nintendo DS, i na njemu radi Blind Squirrel Games (studio poznat po suradnji na remasterima BioShock: The Collection i Mass Effect: Legendary Edition).

Igra nakon 11 godina u remasteriranom izdanju izlazi 7. rujna za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch i koštat će 39,99 dolara, a imat će poboljšane vizuale, nove igrive modove, poboljšane kontrole i druge nadogradnje. Dakako, bit će igriva i na novim konzolama PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Sonic Origins

Osim spomenutog remastera, najavljena je također i očekivana kompilacija postojećih Sonic igara. Ta kompilacija nosi ime Sonic Origins i spaja nekoliko omiljenih i legendardnih te neizostavnih Sonic igara u jednu.

Kompilaciju će činiti igre Sonic 1, Sonic 2, Sonic 3 & Knuckles te Sonic CD. Kada kompilacija treba stići na tržište, nije točno poznato, no više vijesti o njoj SEGA će podijeliti uskoro. 

Neimenovana next-gen Sonic igra

Prije nego krenemo na ostali sadržaj, bitno je istaknuti da je SEGA na samom kraju streama prikazala izrazito kratki teaser za potpuno novu Sonic igru. Na njoj radi razvojni studio Sonic Team, studio zaslužan za igre Sonic Generations i Sonic Forces. Nžalost, teaser je bilo toliko kratak i bez konkretnih informacija, da nismo ni saznali ime niti vidjeli bilo što, osim par sekundi blještavog Sonica kako trči po šumi, a na kraju su prikazani okvirni datum izlaska i platforme.

Po tome znamo da nam se nova next-gen Sonic igra sprema za 2022. godinu te da će doći na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch.

Serije Sonic Prime i Rise of the Wisps

Uz tri gore nabrojane igre, SEGA je dodatno potvrdila i naglasila da su u pripremi i TV sadržaji. Usporedno uz ranije spomenuti remaster Sonic Colors, radi se na animiranoj seriji Sonic Colors: Rise of the Wisps. Ona će se sastojati od dva dijela i pratit će priču igre, a posebna je i po tome što će Sonicu glas u njoj posuditi već davno poznati Sonicov glasovni glumac Roger Craig Smith. Prva epizoda stiže ovoga ljeta, a više detalja uskoro.

Drugi još važniji TV sadržaj je ranije službeno najavljena Netflixova serija Sonic Prime, koja stiže 2022. godine. O njoj se oglasio direktor serije Joe Kelly i pojasnio da će Sonic Prime biti nešto neviđeno u tom serijalu. Serija će se sastojati od 24 epizode, a odvest će Sonica na brzinsku avanturu u kojoj će, naravno, morati spasiti univerzum.