Iako se za ovu igru saznalo prije tjedan dana putem teasera na samom kraju tek izašle igre The Dark Pictures: Little Hope, izdavač Bandai Namco danas je službeno najavio novi nastavak horor antologije pod nazivom The Dark Pictures Anthology: House of Ashes.

Radi se o trećoj “epizodi” interesantnog horor univerzuma koji nam donosi razvojni studio Supermassive Games, nakon prve igre The Dark Pictures Anthology: Man of Medan iz 2019. te The Dark Pictures Anthology: Little Hope koji je na tržište izašao tek prije deset dana, odnosno 30. listopada.

Kao i u prethodnim nastavcima, i ovdje nas čekaju poznati holivudski glumci kao protagonisti, a u trećem nastavku to je glumica, pjevačica i producentica Ashley Tisdale. Nakon gradića Little Hope, treća epizoda vodi nas u Irak tijekom stvarnog povijesnog događaja velikog rata koji je počeo 2003. godine.

Dok se konflikt bliži kraju, CIA terenska operativka Rachel King pridružuje se elitnoj vojnoj postrojbi u pohodu na sumnjivo podzemno postrojenje kemijskog oružja u sjeni planina Zagrosa“, stoji u službenom priopćenju koje je Bandai Namco upravo objavio na svojim stranicama. Rachelina vojna jedinica past će u zasjedu, a usred toga snažni potres otvorit će tlo te će se obje zaraćene strane naći u ruševinama nekad zakopanog drevnog Sumerskog hrama.

U tami ispod arapske pustinje, nešto zlokobno se probudilo. Divlje i nezaustavljivo, gnijezdo drevnih i nadnaravnih bića ima novi plijen za lov“, govori nam o radnji Bandai Namco, ističući da ćemo se suočiti sa zastrašujućim otkrićima i nemogućim odlukama, navigirajući podzemljem u pokušaju bijega od strašne prijetnje.

Treći nastavak tako donosi interesantan spin u teške moralne odluke serijala, jer ćemo morati prioretizirati želimo li se nastaviti boriti s neprijateljskim postrojenjem ili svoje strahove i osobno rivalstvo staviti sastrane i boriti se kao jedan.

The Dark Pictures: House of Ashes izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.