Početkom proljeća ove godine studio Bloober Team – autori igara kao što su Layers of Fear i Observer – najavili su kako rade na novome projektu kodnoga imena Project Méliès. Danas je službeno otkriveno da je taj projekt ni manje ni više nego nastavak njihove horor igre iz 2016. godine – Layers of Fear 2.

Službeno otkrivanje nastavka Layers of Fear 2 stiglo je putem YouTube kanala izdavača Gun Media, koji je objavio kratki jednominutni teaser. Teaser, po svojoj definiciji, ne otkriva gotovo ništa o igri, osim što je očito da će biti zastrašujuća i misteriozna, no obavlja svoju misiju, a to je da nam objasni kako je Project Méliès upravo Layers of Fear 2.

Ono što iz teasera ipak možemo zaključiti je da će lokacija u nastavku biti ponešto drukčija od prve igre te da ćemo se ovoga puta naći na ukletoj krstarici, a o samoj atmosferi i lokaciji oglasio se studio Blomer Team.

Smješten na napuštenom brodu, Layers of Fear 2 će se oslanjati na klaustrofobične promjenjive okoline kako bi igrač ostao u mraku, ne znajući kakve užase očekivati iza svakog ugla i vrata“, kažu iz studija Bloober Team, dodajući: “Osjećaj nelagode i užasa bit će dodatno pojačan utjecajima klasične kinematografije od eksperimentalnih djela Georgesa Mélièsa do zapleta i obrata kakve je koristio Alfred Hitchcock“.

Ono što je pomalo zbunjujuće je godina izlaska igre. Na službenoj stranici ispod trailera stoji 2019. godina napisana rimskim brojevima MMXIX, dok u samome teaseru stoji MMXVIII, odnosno 2018. godina.

No postoji mogućnost da je teaser sastavljen nešto ranije, prije nego je konačno odlučen datum izlaska, pa je lako moguće da će Layers of Fear 2 zapravo izaći nekad tijekom 2019. godine.