Nije prvoaprilska šala, Microsoft je upravo službeno potvrdio hint koji se pojavio tijekom vikenda: Square Enixova kooperativna looter-shooter pucačina Outriders zaista dolazi na pretplatnički servis Xbox Game Pass i to odmah na dan službenog izlaska igre – 1. travnja.

Igra će tako biti “besplatno” dostupna za konzole Xbox i mobilne uređaje s OS-om Android kroz standardni Game Pass i Game Pass Ultimate, ali ne i za Game Pass na PC-ju, naravno, s obzirom na to da za PC izlazi na Steamu po redovnoj cijeni od 60 eura. Potvrda je stigla putem službenoga bloga Xbox Wire i još jednom dokazala da se Microsoft ne šali po pitanju ulaganja i brutalnog rasta svog pretplatničkog servisa Xbox Game Pass.

Outriders izlazi 1. travnja za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Ukoliko još uvijek iz nekog razloga niste isprobali igrin besplatni demo, kojega je zaigralo više od 2 milijuna igrača, svakako bacite oko na platformi po vlastitoj želji. Naši dojmovi iz demo verzije u videu u nastavku: