Iz Sonyja su danas potvrdili glasinu koju je internetu prvo javio Kotaku, a to je da je open world svemirska simulacija No Man’s Sky odgođena.

“Kako smo se približavali konačnim rokovima, shvatili smo da je neke ključne trenutke trebalo dodatno ispolirati kako bi zadovoljili naše standarde. Morao sam donijeti tešku odluku i odgoditi igru za nekoliko tjedana kako bismo vam predstavili nešto stvarno posebno,” u blog postu na službenom PlayStation Blogu napisao je Sean Murray, začetnik razvojnog studija Hello Games.

No Man’s Sky trebao je izaći na PC-ju i PlayStationu 4 21. lipnja, ali 18 kvintilijun planeta i otvoreni svemir ove ambiciozne igre nećemo moći istražiti sve do 10. kolovoza (to jest 9. kolovoza u Europi i 12. kolovoza u Velikoj Britaniji).

“Jasno nam je da su ovo razočaravajuće vijesti. Rad na ovoj igri najteža je stvar koju sam u životu napravio, ali toliko smo blizu i spremni smo donijeti teške odluke kako bismo sve ispravno napravili,” dodao je Murray.

Ovih nekoliko dana bili su luda vožnja za No Man’s Sky fandom. Na Redditu su iskočile teorije zavjere (“Provjerio sam preko 30 GameStop lokacija u SAD-u i u sustavu je 21. lipnja još uvijek datum izlaska”), a Jason Schreier iz Kotakua je dobio i prijetnje smrću zbog objavljene glasine da je No Man’s Sky odgođen.

“Je li netko uspio odspavati?” Sean Murray je prije nekoliko dana pitao na Twitteru. Nadamo se da će nakon 12. kolovoza uspjeti barem nakratko ubiti oko.