Prošle godine krajem kolovoza je Mega Crit Games, razvojni tim koji stoji iza veoma popularne igre Slay the Spire, objavio kako pripremaju verziju za Nintendovu konzolu. Taj spoj kartaške igre i roguelikea je prije par dana postao dostupan za PlayStation 4, a sada je stigla obavijest da će i vlasnici Switcha uskoro moći saznati zašto je toliko popularan.

Svi zainteresirani igrači moći će nabaviti tu verziju igre od 6. lipnja i tim kaže da će ova verzija igre uključivati sve što ima i ona na PC-u. Ovaj zanimljiv naslov je trenutno treća najbolje ocijenjena igra u 2019. godini, ima izuzetno pozitivne ocjene na Steamu i prodala se u više od milijun primjeraka.

Nakon godine dana provedene u Steamovom Early Access programu, početkom siječnja ove godine je Slay the Spire dobio konačnu verziju, a evo što vas čeka ako se odlučite na kupovinu: tri lika od kojih svaki ima svoj set karata, više od 250 karata, 150 itema, 50 jedinstvenih susreta s neprijateljima, 50 evenata koji vam mogu pomoći ili odmoći, dnevne izazove za natjecanje s drugim igračima i Custom mod koji vam omogućuje da podesite iskustvo po želji. Ljubitelji taktiziranja i kartanja objeručke su prihvatili ovaj naslov, pa ako vas takve stvari inače privlače, imajte ovu igru na umu. Sve druge informacije možete proučiti ovdje.