Prije nekoliko dana Bethesda je najavila novo izdanje potpuno digitalnog eventa QuakeCon 2021, u čijem su rasporedu “slučajno hintali” da će studiji id Software i Machine Games u sklopu proslave 25 godina serijala Quake najaviti novo “revitalizirano izdanje” te legendarne pucačine.

No, osim Bethesde koja je hintala da igra dolazi i s novim sadržajem, prozivajući ju revitalizacijom umjesto remastera/remakea, postojanje novog Quakea sada je praktički potvrdio i ESRB, organizacija za procjenu dobne prikladnosti multimedijalnog sadržaja. Tako se danas na njihovoj stranici pojavio novi unos za igru Quake i to za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch. Uz sami rating M (17+), pojavio se i kratki opis igre.

Ovo je pucačina iz prvog lica u kojoj igrači preuzimaju ulogu vojnika koji putuje kroz vrijeme kako bi spriječio zlu silu da uništi čovječanstvo. Igrači se kreću kroz srednjovjekovne okoline poput labirinta i koriste sačmarice, pištolje za čavle i bacače granata za ubijanje raznih neprijatelja (npr. Zombija, demonskih snaga, škorpiona, ljudi) u frenetičnoj borbi trčanjem i oružjem“, kaže ESRB, a mi zadovoljno trljamo bradu. Naročito je interesantno što na igri, uz id Software, navodno radi upravo i Bethesdin švedski studio Machine Games, zaslužan za novije odlične igre serijala Wolfenstein.

QuakeCon 2021 počinje danas (četvrtak, 19. kolovoza) i traje sveukupno četiri dana, do nedjelje, 22. kolovoza. Kompletni raspored Bethesdinog online digitalnog online eventa možete pronaći na ovome linku, a neke od značajnijih najava bit će posljednji dubinski pogled u Arkaneovu igru DEATHLOOP koja idući mjesec stiže na tržište, zatim novosti za DOOM Eternal, Skyrim, nespretni Fallout 76 te spomenuta proslava 25 godina serijala Quake i brojne druge najave.