Razvojni studio Frogwares napokon je premijerno prikazao gameplay iz svoje nadolazeće detektivske avanture Sherlock Holmes Chapter One, originalno najavljene još u svibnju prošle godine.

Osim što se radi o novom nastavku dugogodišnjeg Frogwaresovog serijala Sherlock Holmes (nakon prethodnog nastavka Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter iz 2016. godine), Chapteru One radujemo se i zbog toga što će odlične istraživačke i detektivske mehanike iz prethodne Frogwaresove igre The Sinking City odvesti na još veću razinu.

Igra donosi pet glavnih questova te više od 30 sidequestova u otvorenom svijetu koji ćemo istraživati vlastitim tempom. Studio je već prethodno potvrdio da će glavna priča trajati između 12 i 15 sati, dok će nam za kompletni prelazak trebati između 40 i 50 sati. Igra nas neće držati za ruku, što se prelijeva i u naše logičke dedukcije i donošenje odluka u ulozi mladog dvadesetjednogodišnjeg Sherlocka Holmesa koji je u potrazi za misterioznim ubojicom svoje majke.

To znači da možemo donijeti i potpuno krive odluke te okriviti nedužne. No potraga za tragovima i rješavanje slučaja ubojstva nije jedino što ćemo raditi, pa nam tako novi premijerni gameplay trailer pokazuje i druge bitne stavke, kao što su mehanike borbe, prerušavanje i customizacija odjeće (što je bitan element Sherlock Holmesovih avantura), a prikazano je i više različitih open-world lokacija, kvartova i ulica kojima ćemo lutati u mediteranskom gradu 19. stoljeća.

Sherlock Holmes Chapter One izlazi nekad tijekom 2021. godine za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.