Poznati razvojni studio Frogwares, koji se proslavio čitavim nizom igara Sherlock Holmes, a u posljednje vrijeme i odičnom horor avanturom The Sinking City, danas je najavio novu igru u serijalu poznatog detektiva Sherlocka Holmesa pod nazivom Sherlock Holmes Chapter One i to za PC te trenutnu i iduću generaciju konzola.

Igra nosi podnaslov Chapter One iz vrlo specifičnog razloga, a taj je da se radi o prequelu svim Frogwaresovim dosadašnjim igrama serijala Sherlock Holmes. U toj novoj avanturi priča će nas voditi u rane dane poznatog ali ovoga puta izrazito mlađahnog dvadesetjednogodišnjeg detektiva Sherlocka i ovoga puta drugačijeg kompanjona imena Jon, umjesto dobro poznatog dr. Johna Watsona.

Sherlock Holmes Chapter One, kažu iz Frogwaresa u novoj objavi, bit će open world detektivski narativni triler u kojem će nas radnja povesti na egzotični i opasni mediteranski otok (negdje u Hrvatskoj? Tko zna!) na kojem ćemo morati istražiti misterij smrti Sherlockove majke.

Mladi Sherlock i njegov kompanjon Jon negdje na Mediteranu

Neke od ključnih značajki ove nove Sherlockove avanture su činjenica da ćemo kao mladi detektiv morati steći reputaciju “na način kako to dosad nijedna igra nije napravila”, zatim da ćemo, kako i priliči jednoj detektivskoj igri, morati puno istraživati i rješavati zagonetke, a to ćemo činiti istraživanjem čitavoga open world grada koristeći se tragovima, glasinama, prerušavanjem i Sherlockovom “umnom palačom”.

S obzirom da je Frogwares izgradnju velikog “open world” grada i samostalno detektivsko istraživanje bez držanja igrača za ruku odradio izrazito dobro u svojoj prethodnoj igri The Sinking City, moramo priznati da se radujemo vidjeti kako će te mehanike i level dizajn odvesti na iduću razinu u Sherlocku Holmesu. 

Sherlock Holmes Chapter One izlazi nekad tijekom 2021. godine i to za PC (Steam, Epic Games Store, GOG), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X. Puno više informacija o igri pročitajte i putem nove službene objave, a u nastavku možete pogledati i najavni trailer.