Na iznenađenje svih fanova tog serijala akcijskih avantura, Shenmue 3 je najavljen za vrijeme Sonyjeve prezentacije na sajmu E3. Yu Suzuki, tvorac prve dvije igre i osnivač tima Ys Net, pojavio se na pozornici i najavio početak Kickstarter kampanje. Ona je uspješno završena i prikupljen je više nego trostruko veći iznos od traženog – nešto više od 6,3 milijuna američkih dolara od traženih 2 milijuna – nakon čega se tim bacio na posao.

Nažalost, kad oživljavate serijal koji je mnogima drag unatoč tome što je imao nekih problema, morate paziti da to napravite što bolje. Zbog toga je Shenmue 3 već bio jednom odgođen, a sada stiže vijest o novoj odgodi. Iako smo igru trebali zaigrati do kraja ove godine, Yu Suzuki je rekao da ćemo to napraviti tek sredinom 2019. godine. Razlog je isti kao i za većinu odgoda – želja za izdavanjem što bolje igre i dodatno vrijeme za poliranje.

Suzuki se, naravno, ispričao svima koji su financijski podržali projekt, ali se slaže s izdavačem oko toga da će im dodatno vrijeme omogućiti da naprave što bolju igru. Shenmue 3 je u izradi za PC i PlayStation 4, a ako želite saznati nešto više, zaputite se na službene stranice, dok ćete najnoviji trailer pronaći ispod teksta.