Prošlo je mjesec dana od izlaska akcijske igre Sekiro: Shadows Die Twice koja je, osim toga što je pokupila izvrsne kritike, opet potaknula debatu oko toga trebaju li sve igre imati Easy Mode. Svaki put kada FromSoftware izda neku novu igru se ova rasprava pojavi, ali razvojni tim nije pretjerano zainteresiran za to.

Nastavili su se baviti svojim poslom i izdali su zakrpu s ispravcima za koje smatraju da su bili nužni. Usmjerili su se na balansiranje alata koje glavni lik može koristiti i koje ćete pronaći raštrkane po svijetu te zatim nadograđivati kako bi vam susreti s određenim neprijateljima bili jednostavniji. Kako bi potaknuli igrače da ih koriste, podesili su količinu Spirit Emblema koje troše. Isto vrijedi i za neke posebne napade, odnosno Combat Arts, koje bi nakon zakrpe trebali moći slobodnije koristiti.

Od ostalih promjena Blazing Bull miniboss bi sada trebao biti jednostavniji, jedan NPC će za informacije tražiti manje novaca, savjeti za vrijeme učitavanja i tutorial tekstovi su dorađeni i jasniji, ispravljeni su neki bugovi te je FromSoft rekao da su poboljšali stabilnost i performanse. Detaljniji popis promjena možete proučiti ovdje.

Sekiro: Shadows Die Twice je dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a zakrpa je dostupna za sve tri platforme. Igra se u manje od mjesec dana prodala u više od 2 milijuna primjeraka, a iako FromSoftware zasad nije spominjao nikakve DLC-ove, mnogi se nadaju da će uskoro to napraviti. Sve informacije o igri možete potražiti na službenim stranicama.