Ako se sjećate Super Monkey Ball igara za GameCube i Game Boy Advance, odnosno nešto kasnije za PlayStation 2, Xbox i Wii, ali i za mnoge druge platforme, ugodno ćete se iznenaditi kad saznate da nam dolazi nova igra! Nosit će naziv Super Monkey Ball: Banana Blitz HD, a igra je ujedno remake originalne igre istog naziva (bez HD nastavka) iz 2006. godine, koja je izašla ekskluzivno za Wii konzolu.

U samoj igri preuzimamo ulogu jednog od čak šest preslatkih majmunčića imena Aiai, MiMi, Baby, GonGon, Anan i Hakase, a kroz levele se krećemo unutar lopte, okretanjem svijeta oko sebe. Na putu do cilja nalaze se brojne prepreke, zavoji i rupe, a level je gotov kad prođemo kroz ciljna vrata.

HD remake verzija dolazi sa 100 potpuno različitih levela i 10 multiplayer mini igara, ali i sa naprednijom grafikom i boljim kontrolama. Kako bi doživljaj bio potpun, naši će rezultati biti vidljivi i drugim igračima pa ne sumnjamo da ćemo kroz neke levele prolaziti više puta kako bi bili prvi među prijateljima.

SEGA je prije par dana objavila i prvi gameplay trailer u kojem se možete prisjetiti igre do njenog izlaska 29. listopada ove godine, a moći ćemo je zaigrati na PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch konzolama. Prema službenoj web stranici, Steam verzija stiže uskoro!