Kao što je već neko vrijeme sasvim jasno, unatoč skorašnjem izlasku next-gen konzola Xbox Series X/S, Microsoft zapravo puno veći naglasak želi staviti na sami sadržaj, igre i usluge poput pretplate Xbox Game Pass kao zalog za budućnost, a tome u prilog ide i nova potvrda da sve first-party Xbox igre definitivno dolaze i na PC.

Informacija je to koju je sada razjasnio i potvrdio sami šef Xboxa Phil Spencer u novom intervjuu za portal GameReactor, ističući da će, osim na Xbox Series X/S, obavezno i na PC doći svaka Xbox ekskluziva i igra koju napravi bilo koji od njihovih sada 23 interna first-party studija iz obitelji Xbox Game Studios, od nedavno uključujući i Bethesdu

To uključuje sve buduće igre serijala kao što su Halo, Gears, Fable te mnoge druge first-party ekskluzive. “Vjerujem da bi odlične igre trebalo igrati što je više ljudi moguće“, počinje Spencer, objašnjavajući da izraz “Xbox” u principu više neće ograničavati samo na komad hardvera, odnosno konzolu, već će to podrazumijevati bilo koje mjesto na kojem su dostupne igre za Xbox, što uključuje konzolu i PC, a od nedavno i mobilne uređaje.

Ako isporučujemo first-party igru, ona dolazi i na PC“, poentirao je Spencer, dodatno ističući i da će svaka od igara koje dođu na PC, svjetlo dana apsolutno ugledati na Steamu kao najpopularnijoj PC platformi, uz Microsoftov vlastiti dućan Microsoft Store

Nastavak je to Microsoftove filozofije da ostvari jedan čitavi ekosustav i glavni fokus stavi na same igrače i igre te svima ponudi sadržaj bez nekih većih ograničenja. “Good guy Microsoft“, komotno možemo reći, bez da osjećamo kao da nepotrebno hvalimo korporaciju.

Što je još sve Phil Spencer imao za reći o ekskluzivnosti, monetizaciji, razvoju igara, streaming usluzi xCloud, Bethesdi i brojnim drugim stvarima, pročitajte u velikom GameReactorovom intervjuu na ovome linku.