Akcijska gusarska MMO avantura Sea of Thieves razvojnog studija Rare i pod izdavaštvom Microsofta izašla je 2018. godine te je dosad bila dostupna za PC i Xbox One, no cijelo to vrijeme PC verziju moglo se kupiti i instalirati na Windows 10 isključivo putem Microsoft Storea, a danas stiže vijest da igra uskoro dolazi i na Steam.

Ta činjenica u skladu je s izjavom šefa Xboxa Phila Spencera koji je prošle godine u svibnju uz najavu Game Passa za PC i dva mjeseca nakon Halo: The Master Chief Collectiona izjavio kako Microsoft ima plan nastaviti dodavati svoje igre na Steam te da će se “uskoro” na Steamu naći preko 20 igara Xbox Game Studiosa. Tako su na Steamu svjetlo dana već ugledali Gears  5 i State of Decay 2.

Poznato je i da će Steam verzija Sea of Thievesa u potpunosti podržavati funkcionalnost cross-play, pa će igrači na toj platformi moći igrati zajedno s onima na Windowsima 10 i Xboxu One. Kada će točno igra stići na Steam, u ovom trenutku nije poznato, no zato barem od sada ima svoju vlastitu Steam stranicu na kojoj umjesto službenog datuma izlaska stoji “Coming Soon“.