Za vrijeme svoje prezentacije na prošlogodišnjem sajmu E3 je EA najavio nekoliko indie igara koje će izdati, a među njima je bila i avantura Sea of Solitude. Nakon same najave nismo dobili baš puno informacija o tome što točno možemo očekivati, ali su izdavač i razvojni tim Jo-Mei Games to danas odlučili promijeniti.

Za početak, dobili smo datum izlaska. Ovu emotivnu avanturu moći ćemo zaigrati od 5. srpnja na PC-u, PlayStationu 4 i Xboxu One. Glavna junakinja ove priče zove se Kay i moramo joj pomoći na putu u kojem će se suočiti sa svojim emocijama i usamljenosti. Predsjednica razvojnog tima, Cornelia Geppert, kaže da je ovo veoma osoban projekt kojeg je napisala za vrijeme turbulentnog razdoblja u njenom životu.

“Dizajniranje likova na temelju emocija je veoma osoban uspjeh za naš tim i izuzetno smo uzbuđeni što će igrači uskoro dobili priliku zaigrati priču Kay i pratiti njen put prema samootkrivanju i izlječenju”. Ono što je igračima prošle godine posebno zapelo za oko je izgled igre, kao i razne spodobe s kojima ćemo se susretati kako se stanje glavne junakinje bude mijenjalo.

Sea of Solitude će se na sve tri platforme prodavati po cijeni od 20 eura, a onu za računala moći ćete nabaviti putem Origina. Ovo je još jedna igra u nizu u sklopu programa EA Originals pomoću kojeg ovaj izdavač bira nezavisne projekte koji im se jako dopadaju, a vrlo vjerojatno ćemo i za deset dana za vrijeme sajma E3 dobiti još koju najavu u ovom stilu. Sve informacije o njoj možete pronaći ovdje, dok se prvi i zasad jedini trailer nalazi ispod teksta.