Krajem svibnja prošle godine razvojni tim Rockfish Games izdao je svoju prvu igru. Everspace prema službenom opisu spaja brzu borbu s roguelike elementima, impresivnim izgledom i napetom pričom. Radnja se odvija u znanstveno-fantastičnom okruženju, pa tako imate svoju letjelicu te istražujete i nastojite preživjeti hostilnom svemiru.

Igra je bila solidno prihvaćena od kritičara i na Steamu, no na Reboot Develop konferenciji se predsjednik Rockfisha, Michael Schade, požalio na negativan utjecaj koji su streameri i influenceri imali na njihovu igru. Rekao je da je samo tri do pet osoba kojima su platili da igraju njihovu igru od ukupno 20 shvatilo u čemu je poanta, dok je jedan neimenovani streamer, koji je bio plaćen 5000 eura po satu (odigrao je dva) prema Shadeu odigrao kao “kompletan j**eni moron”.

Unatoč tim promotivnim promašajima, igra je solidno prošla, a nadaju se da će se to i nastaviti izdavanjem igre za PlayStation 4. Danas je stigla vijest kako svi zainteresirani igrači mogu odraditi predbilježbe i uz to su objavili detalje o verzijama koje će biti dostupne. Everspace Stellar Edition prodaje se za 39,99 eura, odnosno 31,99 za one koji plaćaju PS Plus pretplatu i uključuje osnovnu igru, dodatak Encounters, soundtrack i neke kozmetičke dodatke. Uz to se prodaje i osnovna verzija za 29,99 eura i dodatak zasebno po cijeni od 9,99 eura, pa ako ste zainteresirani zaputite se u PSN trgovinu.

Everspace je trenutno dostupan za PC i Xbox One, a PlayStation 4 verzija izlazi 22. svibnja. Sve informacije o igri možete pronaći na službenim stranicama, dok ćete najavni trailer za PS4 pronaći ispod teksta.