Gearbox Software je na jučerašnjem Gearbox Main Theatre Showu u sklopu gaming festivala Pax West pružio nešto više informacija oko nadolazeće Borderlands 3 igre, a sve detalje naknadno su objavili i na službenoj web stranici.

Završetkom glavne kampanje, otključat će nam se Guardian Rank, sličan Badass Rank modu iz Borderlandsa 2. Mod nije u potpunosti identičan, ali je ideja zapravo ista. Igranjem osiguravamo povećanje statsa za sve naše Vault Huntere, a osim toga, dobivamo i Guardian tokene, koje ćemo trošiti na Enforcer, Survivor i Hunter skillove.

Prelaskom glavne priče pojavit će se i True Vault Hunter mod, koji je nešto poput New Gamea +, a sukladno tome, neprijatelji su jači i teže ih je poraziti, dok je loot puno atraktivniji. Iskustvo igranja u tom modu drugačije je od klasične kampanje, a odlična vijest je da nam se sva oprema i statistika lika prenose između klasične kampanje i ovog moda.

Na kraju, tu je i potpuno novi Mayhem mod koji će pred nas staviti još teže izazove. Sami developeri uvjeravaju nas da od tri ponuđena Mayhem levela težine obavezno krenemo od prvog, tj. najlakšeg levela, prema trećem, odnosno najtežem. U suprotnom, ako odlučimo preskočiti prve dvije težine, potpisali smo si smrtnu presudu jer će neprijatelji biti nadmoćniji od nas.

Otkriven je kalendar planiranog novog sadržaja.

Od ostalih vijesti s Gearbox Main Theatre Showa izdvajamo da će Borderlands VR, igra koja je izašla ekskluzivno za PlayStation 4 konzolu, dobiti DLC Bad Ass Mega Fun (BAMF), koji uključuje sadržaj iz Borderlandsa 2. Ovo besplatno ažuriranje stiže već 6. rujna.

Vezano za tu igru, najavljeno je i da će je PC igrači moći zaigrati već ove jeseni, a ni oni neće biti zakinuti za dodatan sadržaj. Službeni datum izlaska Borderlands VR-a na PC-ju još nije poznat, ali bi trebao biti tijekom ove jeseni.

Borderlands 3 izlazi 13. rujna na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One, a sve nove detalje o igri možete pročitati na službenoj web stranici. Također, sistemske zahtjeve za pokretanje igre na PC-ju možete pronaći ovdje.