Do konačnog izlaska očekivane igre Borderlands 3, trećeg nastavka poznate looter shooter pucačine dijeli nas još nešto manje od tri tjedna, a danas su stigli minimalni i preporučeni sistemski zahtjevi za sve one koji će igru igrati na PC-ju.

Valja istaknuti kako, barem ako je suditi prema novo objavljenim sistemskim zahtjevima, Borderlands 3 neće tražiti da imate mrcinu od računala, a ta činjenica nekako je i sasvim logična, pogotovo ako uzmemo u obzir vizualni (nazovimo ga stripovski) stil “cel shading” koji je glavna i prepoznatljiva stavka serijala te koji automatski “uzima” manje resursa.

U svakom slučaju, službene sistemske PC zahtjeve za Borderlands 3 prenosimo u nastavku, ispod prošlotjednog “Official Guide” videa. Igra će zauzimati 75GB na vašem disku, a prema ostalim specifikacijama zaključit ćete da vam za minimalnu preporučenu konfiguraciju u rezoluciji 1080p vaš kućni stroj može biti star i više od pet godina, dok je preporučena konfiguracija usmjerena na prošlu generaciju grafičkih kartica uz glatko iskustvo u rezoluciji 2K (odnosno 1440p).

Minimalni sistemski zahtjevi (za 1080p):

· OS – Windows 7/8/10 (najnoviji service pack)
· Procesor – AMD FX-8350 (Intel i5-3570)
· Memorija – 6GB RAM
· Grafička kartica – AMD Radeon™ HD 7970 (NVIDIA GeForce GTX 680 2GB)
· HDD – 75 GB

Preporučeni sistemski zahtjevi (za 1440p):

· OS – Windows 7/8/10 (najnoviji service pack)
· Procesor – AMD Ryzen™ 5 2600 (Intel i7-4770)
· Memorija – 16GB RAM
· Grafička kartica – AMD Radeon™ RX 590 (NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB)
· HDD – 75 GB

Također, zajedno s gore navedenim sistemskim zahtjevima, iz razvojnog studija Gearbox Software putem službene stranice igre podijelili su i detaljnu listu naprednih grafičkih postavki koje će igračima omogućiti da si igru grafički potpuno prilagode vlastitom računalu, a sve te napredne grafičke postavke pročitajte putem ovoga linka.

Borderlands 3 izlazi 13. rujna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.