Na jučerašnjem Samsung Unpacked 2019 eventu, kojeg je Samsung održao u San Franciscu, predstavljena su dva nova Samsungova flagship telefona – Samsung Galaxy Note 10 i Samsung Galaxy Note 10 Plus.

Međutim, uz najavu novog mobilnog uređaja, dogodile su se i neke (nama) značajnije stvari. Samsung je tako najavio integraciju gaming chat servisa Discord u svoj Samsung Game Launcher, čime će omogućiti korisnicima chatanje u pokretu, ali i dok igraju mobilne igre.
Ako uzmemo u obzir da je Samsung nedavno objavio kako je u suradnji s Epic Gamesom korisnicima koji naprave prednarudžbu novog Galaxy S10 telefona pripremio i ekskluzivni K-pop skin, očigledno je da na svojim novim uređajima očekuju i dio gaming zajednice. Ne smijemo zaboraviti da je Fortnite već preko godinu dana dostupan na mobilnim uređajima pa nam se ovo čini kao odlično privlačenje i Fortnite fanova. Samsung je prije par mjeseci za svoje nove telefone predstavio i novi procesor, Snapdragon 855, koji bi, pogotovo u igrama, trebao omogućiti potpuno nesmetano iskustvo, bez trzanja i pretjeranog učitavanja.

Samsung nas je dodatno iznenadio pojavom Microsoftove Shilpe Ranganathan, potpredsjednice zadužene za mobilne uređaje i cross-device iskustva, koja je predstavila parterstvo između Samsunga i Microsofta. Samsung će tako integrirati neke bitne značajke, od kojih je većina za sada tajna, ali predstavili su nam iznimno lagano povezivanje PC-ja kojeg pogoni Windows OS i Samsung telefona. Povezivanje dva uređaja omogućit će nam pisanje SMS-ova na PC-ju, pregledavanje fotografija, ali i mnoge druge stvari koje tek trebaju predstaviti. Kasnije tokom godine planiraju implementirati i pozive na PC-ju u oba smjera, bilo da korisnik zove ili prima poziv. Samsungova galerija fotografija s telefona uskoro dobiva povezivanje s Microsoftovim One Driveom čime će nam omogućiti cloud sinkronizaciju. Stižu nam i brojne sigurnosne značajke, o kojima ćemo detalje saznati najvjerojatnije u narednim tjednima.

Ono što nas je definitivno iznenadilo je način povezivanja dva uređaja. Naime, mobitel i laptop su bili povezani kabelom pa se svakako nadamo da je to radi sigurnosti prikaza, odnosno kako se ne bi dogodile greške s povezivanjem, koje su se znale dogoditi Appleu usred live evenata. Na samom kraju na pozornicu se popeo i Microsoftov CEO Satya Nadella koji nam je samo ponovio sve što smo već vidjeli i u par minuta ukratko predstavio partnerstvo.

Od ostalih najava, dolaze nam novi Galaxy Watch Active 2 pametni satovi, 3D skeniranje okoline uz pomoć Note 10 kamere, potpuno novi S Pen, ali i novi notebook Samsung Galaxy Book S te tablet Galaxy Tab S6. Cijeli video s eventa donosimo u nastavku.