Izgleda kako bi 2019. godina mogla biti jako dobra za ljubitelje igara. Već sada znamo za brojne naslove koji se čine da bi mogli biti veoma dobri, što od poznatih i velikih izdavača do manjih i nezavisnih timova, a među njima bi mogao biti i Outward. Radi se o RPG-u iza kojeg stoji mali tim Nine Dots, dok je za izdavanje zadužen Deep Silver.

U ovom tipu igara navikli smo biti heroji s brojnim moćima, a razvojni tim se odlučio na malo drugačiji pristup. “Niste bog, ni odabrani. Putovanje na koje krećete prepuno je opasnosti”. To znači da ćete se osim RPG elementima morati baviti i preživljavanjem te biti spremni na brojne izazove. Kako biste sačuvali glavu u lijepom svijetu Aurai morat ćete biti lukavi i pripremljeni te smišljati raznolike strategije za suočavanje s neprijateljima. U avanturu se možete upustiti sami ili s prijateljem putem lokalnog, odnosno online kooperativnog moda.

Outward je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a uz novi trailer smo dobili i datum izlaska. Ako ne dođe do promjena, igra bi trebala izaći 26. ožujka iduće godine. Svi koji žele biti u toku s novostima i više se informirati o projektu mogu posjetiti službene stranice.