Prošlo je šest i pol godina otkad je nezavisni razvojni tim Hopoo Games izdao svoj prvi projekt. Radilo se o 2D roguelikeu kojeg ste mogli igrati sami ili u kooperativnom modu s još tri igrača, koji je osim toga bio poznat po težini. Budući da je ta igra odlično prošla kod igrača, mnogi su očekivali da ćemo dobiti nastavak, a to se sinoć konačno dogodilo kada je Risk of Rain 2 izašao za PC putem Early Accessa.

Za vrijeme prezentacije koju je Gearbox održao jučer na sajmu PAX East bilo je priče i o timovima s kojima odjel Gearbox Publishing surađuje. Među njima je i Hopoo, što znači da je tim poznat po serijalu Borderlands ovaj put pomogao s marketingom i izdavanjem. Također, uspjeli su organizirati zanimljivu promociju – svaki igrač koji do sutra u 20 sati po lokalnom vremenu kupi igru na Steamu dobiva još jednu kopiju besplatno koju može podijeliti prijatelju.

Risk of Rain 2 ima isti koncept kao i original, ali je tim prebacio akciju iz 2D-a u 3D i ubacio dodatne izazove. Kako se radi o roguelike igri, svaki će vam prelazak biti drugačiji i vaš uspjeh će ovisiti o prepoznavanju neprijatelja i prijetnji koje vas čekaju. U trenutnoj verziji igre možete otključati više od 75 itema i nekoliko klasa (svaka ima svoje vještine i način igranja), boriti se protiv velikog broja neprijatelja i nekoliko bosseva i pronaći kombinacije opreme koje će vam povećati šanse za prelazak igre.

Ovaj roguelike je u manje od jednog dana već zaigrao velik broj igrača i oni koji su ostavili svoje dojmove su oduševljeni. Razvojni tim kaže da će igra u Early Accessu provesti barem godinu dana, no čini se da već ima dovoljno sadržaja i da je u dovoljno dorađenom stanju da vas zabavi. Sve druge informacije možete potražiti ovdje, a trailer se nalazi ispod teksta.