Za vrijeme održavanja prezentacije na kojoj je Gearbox službeno predstavio Borderlands 3, dio vremena posvetili su svojem odjelu za izdavanje i projektima na kojima surađuju s drugim nezavisnim timovima. Među njima bio je i Risk of Rain 2, nastavak na hit roguelike naslov kojeg je razvojni tim Hopoo Games veoma uspješno iz 2D-a prebacio u 3D. Igra je postala dostupna čim je član razvojnog tima napustio pozornicu i odmah zasjela na listu najprodavanijih igara na Steamu.

Ni tim ni izdavač nisu očekivali toliku navalu igrača, a sada kad su se stvari malo smirile i izdali su par manjih zakrpi za popraviti ono na što su dobili najviše pritužbi, odlučili su podijeliti što imaju u planu za igru u narednim mjesecima i godišnjim dobima. Prva nadogradnja koja će donijeti više novog sadržaja stiže u lipnju i među ostalim uključivat će novu klasu, mapu, bossa, te iteme i opremu. Ostatak planova možete pogledati na ovoj slici:


risk of rain 2 roadmap

Osnivači tima, Paul Morse i Duncan Drummond, rekli su da im je važno da igrači znaju što ih čeka i kada, te da će u suradnji sa zajednicom igrača napraviti najbolju moguću igru. Ako igrate i imate komentar, pritužbu ili bilo koju drugu povratnu informaciju, dvojac kaže da ih dijelite na Discordu, Twitteru i Steam forumima budući da prate što se događa.

Risk of Rain 2 trenutno možete zaigrati samo na PC-u i to putem Steamovog Early Access programa, a tim je procijenio da će im trebati godina dana da ubace sve što su mislili, to dorade i balansiraju i zatim izdaju konačnu verziju. Svi koji žele kupiti igru mogu se zaputiti na Valveov servis ili Humble Bundle, dok ćete sve važne informacije o igri pronaći na službenim stranicama.