Ako ste se igrali na nekom pametnom telefonu i k tome volite nogomet, velika je šansa da ste zaigrali New Star Soccer. Naime upravo s tim serijalom se nezavisni britanski studio New Star Games proslavio, koristeći  dizajn igrivosti baziran na spoju kratkih akcijskih trenutaka, koji predstavljaju najveća uzbuđenja iz nogometne utakmice, s uzbuđenjem koje nosi razvoj svojeg lika (igrača).  S novim projektom, nedvosmisleno nazvanim Retro Goalom, sada se pokušavaju probiti i do šire publike. Pa tako Retro Goal nakon pametnih telefona stiže i na Nintendo Switch po popularnoj cijeni od 5 eura. Radi se o igri koja koristi slične postulate kao i New Star Soccer s dodatkom osnovnog menadžeriranja. 

Verzija za Switch ima nekoliko novosti poput tehnika Manual i Automatic Ground Pass, zatim donosi nešto više kontrole kod Tacklinga, kao i podršku za sve kontrolere kao i za kontrolu dodirom. 

Studio New Star Games inače dobitnik je nagrade BAFTA u 2013. godini za hit igru Retro Bowl koja na sličan način prezentira američki nogomet.