Kako je i uobičajena praksa u multiplayer igrama koje su izrazito kompetitivne, poneki će pokušati ostvariti svoje pobjede na moralno dubiozne načine. Tako je bilo (i nesumnjivo bit će i dalje) u igri Apex Legends, a razvojni studio Respawn koji je zaslužan za igru potvrdio je kako je već podijelio gotovo 16 tisuća banova onima koji su pokušali varati u igri.

Respawn je putem svog službenog subreddita objavio popis promjena i noviteta koji bi trebali doći u Apex Legends, a dotakli su se i problema varanja.

Respawn je u kratkoj objavi pozvao igrače da sudjeluju u borbi protiv varalica tako da pokušaju uhvatiti video dokaz igrača koji evidentno igraju bolje nego što bi trebali.

Također, pozivaju igrače da u slučaju ako ne uspiju uhvatiti video materijal nečijeg varanja da zapamte ID potencijalnog varalice i označe ga za provjeru. Tako bi uvelike pomogli Respawnu u borbi protiv onih koji varaju.

Mogućnost prijave (”reportanja”) igrača je u razmatranju kako bi se što bolje doskočilo rješavanju tog problema i Respawn je svakako otvoren za implementaciju te opcije u skoroj budućnosti.