Najnoviji nastavak jedne od najpopularnijih horor franšiza, Resident Evil 7, dosegnuo je brojku od tri milijuna isporučenih primjeraka u dva i pol tjedna od izlaska – najavio je to Capcom u službenom priopćenju za javnost. Također navode kako su od davne 1996. godine do danas prodali više od 76 milijuna primjeraka igara Resident Evil, čime je ovo postao njihov najvažniji serijal.

Kao razlog iznimnog uspjeha njihovog najnovijeg naslova Capcom navodi nekoliko činjenica. Igra se vratila svojim korijenima: strahu, istraživanju i napetoj atmosferi. Dostupna je na svim platformama, Playstationu 4 koji uključuje čak i PlayStation VR Mode, na digitalnoj platformi Xbox Play Anywhere koja omogućuje igranje i dijeljenje snimljenih pozicija, dodataka i achievementa na Xboxu One i na PC-ju sa Windowsima 10, a osim toga, za PC je još dostupna i na Steamu.

„Uz to što koristi novi RE ENGINE koji će hardverske sposobnosti dogurati do granica, sustav igre drastično je promijenjen od prijašnje kamere iz trećeg lica u novu perspektivu iz prvog lica kako bi omogućio neodoljivo i duboko imerzivno horor iskustvo“ – stoji u Capcomovom priopćenju. „Zbog šireg spektra inovacija i fokusa na horor element, igra je ostvarila visoke rezultate u recenzijama u cijelom svijetu i privukla pažnju fanova koji su također imali riječi hvale, što je dovelo do toga da igra premaši tri milijuna isporučenih primjeraka.“

Capcom će, kako kažu, proširiti daljnji interes i potražnju za igrom kroz izdavanje dodatnih DLC-ova, a vrijedi spomenuti da je uspjehu nedvojbeno doprinio i posljednji nastavak filmske adaptacije serijala. Naime, Resident Evil: The Final Chapter, koji je u proteklih mjesec dana privukao velik broj gledatelja u kina širom svijeta, zaradio je preko 120 milijuna dolara, čime je cjelokupan filmski Resident Evil serijal premašio iznos od jedne milijarde dolara.