PC izdanje akcijske avanture Control poznatog finskog razvojnog studija Remedy Entertainment napokon ovoga mjeseeca dolazi i na Steam nakon godinu dana ekskluzivnosti za Epic Games Store,  a u čast tome studio je upravo najavio Control Ultimate Edition, koji će svjetlo dana ugledati i na PC-ju te na trenutnim i next-gen konzolama.

Kako studio ističe u službenom priopćenju uz najavu ultimativnog izdanja, paket Control Ultimate Edition sadržavat će kompletnu igru i sve njezine dodatke, uključujući i ekspanzije The Foundation i nedavno najavljeni AWE, a to izdanje prvotno stiže na Steam, na kojemu će igra napokon osvanuti 27.  kolovoza. Već sada možete ju dodati na svoju Steam wishlistu putem ovoga linka.

Isto to izdanje nešto kasnije, odnosno 10. rujna u digitalnom obliku stiže i na Epic Games Store te na PlayStation 4 i Xbox One, a odlična je vijest i da će svi koji Control Ultimate Edition kupe za PS4 i Xbox One – dobiti potpuno besplatnu i poboljšanu next-gen verziju za PlayStation 5 i Xbox Series X. Naravno, Control će biti moguće kupiti i zasebno za next-gen konzole.

U zgodnoj dodatnoj rubrici s pitanjima i odgovorima (iliti FAQ) Remedy ističe i da Control Ultimate Edition krajem 2020. dolazi u fizičkom izdanju na PlayStation 4 i Xbox One, a nekad početkom 2021. dolazi fizičko izdanje za PlayStation 5 i Xbox Series X. O fizičkom izdanju za PC zasada nema informacija.

U drugim vijestima, prije nekoliko dana saznali smo da Remedy naporno radi na svojoj idućoj igri, kao i da se ta igra, kao i njihove prethodne uspješnice Alan Wake i Control – odvijaju u jednom te istom univerzumu zvanom “Remedy Connected Universe”. Za kraj, podsjećamo da će Remedy sutra (četvrtak, 18h) putem svoga službenog twitch kanala prikazati prvih 15 minuta gameplaya nadolazeće ekspanzije AWE, kroz koju se među žive vraća Alan Wake, a konkretnije informacije o ultimativnom izdanju igre potražite putem nove službene objave.