U sinoćnjem gameplay showcaseu u sklopu online događaja Developer Direct, Arkane studio nam je pružio uvid u puno novih stvari za nadolazeći FPS Redfall i objavio datum izlaska.

Kada legija krvoždernih vampira preuzme otok Redfall, Massachusetts, naš glavni zadatak postaje ponovno ga preuzeti i očistiti od neprijatelja. To ćemo činiti zauzimajući teritorij – odnosno susjedstva. Showcase nas upoznaje s četiri glavna lika – Remi, Jacob, Layla i Devinder od kojih svaki posjeduje unikatne i uzbudljive vještine i sposobnosti. Također smo dobili uvid u skill tree koji se može prilagođavati kako bismo mogli stil igre prilagoditi vlastitim željama.

S druge strane, naši glavni neprijatelji vampiri također se razlikuju prema sposobnostima, što znači da će igrači morati pametno razmišljati i surađivati te birati pravu opremu u borbi protiv svakoga od njih. Osim vampira, tu su i Kultisti – ljudi koji surađuju s vampirima i prinose im ljudsku žrtvu u vidu nevinih mještana Redfalla koje također moramo štititi. 

Kada se ne bore, igrači će se moći odmoriti u sigurnim zonama gdje će pronalaziti misije i skupljati resurse. Misijama će se moći pristupiti na više načina što znači da je improvizacija dobrodošla. Showcase je najavio širok raspon oružja gdje ćemo moći birati između vojne opreme, posebnih naprava za uništavanje vampira i naravno, ništa od ovog ne bi bilo zamislivo bez klasičnih protu-vampirskih kolaca koje ćemo moći nadograđivati i montirati na puške.

Na putu prema cilju igrači će morati biti pod stalnim oprezom jer se na mjestima diljem mape nalaze vampirska gnijezda – opasne lokacije pod utjecajem vampirske magije koje se mijenjaju svaki puta kada ponovno njima prođemo, a jedini način da ih se uništi je eliminiranjem njihovog srca, doslovno. 

Susjedstva će se oslobađati borbom protiv moćnih under-bossova Siphona. Kada igrač pobijedi Siphona dobiva poseban ključ koji, kada ih se dovoljno skupi, vodi u sukob s ultimativnim vampirskim bogovima.

Da Redfall nećemo morati još dugo čekati potvrđuje i Arkane studio koji je u videu izjavio da će igra izići 2. svibnja. Redfall stiže ekskluzivno za PC i Xbox Series X|S, a kako će izgledati pogledajte u videu.