THQ Nordic i Pieces Interactive jučer su “bacili svjetlo” na svoj novi/stari horor Alone in the Dark. Originalna igra izišla je davne 1992. godine, a THQ i Pieces su je odlučili ponovno oživjeti. Reimaginirana verzija jednog od pionira žanra horor preživljavanja ugostit će dva popularna holivudska lica, Davida Harboura i Jodie Comer u glavnim ulogama.

Moći ćemo birati s kime ćemo krenuti u preživljavanje s tim da će oba lika različito tumačiti putovanje kroz svoje reakcije na okolinu, ističu autori. Dobar razlog za prijeći igru dvaput. Vrijeme i mjesto radnje su 1920-e godine u međuratnoj Louisiani gdje Edwarda i Emily spaja isti cilj – saznati što se dogodilo Jeremyju Hartwoodu, Emilynom ujaku. Oba lika imaju složene motive za dolazak na imanje Derceto, a njihovi su postupci oblikovani traumatičnom prošlošću. Na imanju ćemo, neovisno o liku kojeg odaberemo, istraživati, boriti se s čudovištima, rješavati zagonetke i pokušati otkriti nelagodnu istinu.

Za one nestrpljive, THQ i Pieces nude pristup besplatnom prologu gdje ćemo moći iskusiti jezivu atmosferu kroz oči jedanaestogodišnje djevojčice Grace Saunders (nekima poznate iz Alone in the Dark 2) koja ima zadatak uručiti pismo koje će spojiti naša dva protagonista. Autori obećavaju da prolog ne sadrži nikakve spoilere, ali da vjerno prikazuje kakve sve strahote i strahotice nas očekuju na imanju Derceto.

Alone in the Dark stiže 25. listopada na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S, a tu je 11 minuta i 11 sekundi spotlighta.