Vjerojatno jedini koji imaju veće ambicije od samog studija Massive Entertainment njihov je izdavač i vlasnik Ubisoft koji s The Divisionom žele ne samo ostvariti sjajan poslovni uspjeh nego i osvojiti veliki prostor u maloj niši MMO igara. Za takav uspjeh trebat će im ne samo sjajan predložak koji neosporno imaju u ovom spoju nekoliko žanrova, nego i jaka podrška u mjesecima koji stižu. Predsezona je završena sjajno s nevjerojatnih 6,4 milijuna igrača u beti. A sada slijedi ono pravo i vjerojatno najteže – prvi mjesec igre na tržištu.

Stariji među nama prepoznat će smjer razvoja kojim su momci i djevojke iz id Softwarea krenuli u stvaranju novog/starog Dooma. Hoće li taj spoj nostalgije i drukčijeg pogleda na dizajn pucačina biti dovoljan za natjecanje s modernim igrama? Za fanove to zapravo i nije upitno.

Ovaj mjesec mogli smo birati između velikog broja igara kojoj bi dali titulu igre mjeseca a na kraju smo se ipak odlučili za Unravel koji je potpuno očarao dio redakcije pa tako i našeg Luku. A vrlo blizu tom izboru bili su i Superhot, Firewatch, The Flame in the Flood i The Witness, indie naslovi koji donose dozu originalnosti i opipljive atmosfere. Vrlo blizu su im i Oxenfree i Stardew Valley. Pri tome uopće nismo spomenuli vrlo dobre AAA hitove XCOM 2, Far Cry Primal i Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2. Neočekivano dobra ponuda igara za ovo razdoblje nastavlja se s igrama: Street Fighter V, Blade & Soul, Layers of Fear, American Truck Simulator, We Are The Dwarves, LEGO Marvel’s Avengers, Fortified, Plague Inc: Evolved, The Witch and the Hundred Knight: Revival Edition, The Walking Dead: Michonne – Episode 1, Hitman GO: Definitive Edition, The Legend of Legacy, Assassin’s Creed Chronicles: Rusia, Death by Game Show, This War of Mine: The Little Ones, KLAUS, Disgaea PC – sve recenzirane u novom broju Reboota koji možete pronaći na kioscima.

Ugodno čitanje.