Call of Duty koji bi trebali zaigrati iduće godine, odnosno 2020., navodno ima turbulentan razvojni proces što je nagnalo Activision da uvede značajne promjene.

U izvještaju koji stiže s portala Kotaku, troje ljudi upoznatih sa situacijom potvrdilo je kako se dogodio zanimljiv odmak u Activisionovoj ustaljenoj praksi razvoja igara u serijalu Call of Duty.

Kao što vrlo vjerojatno znate, igre u serijalu razvijaju Infinity Ward, Treyarch i Sledgehammer, a još od 2012. se izmijenjuju na godišnjoj bazi. Po prvi put od 2012. i Black Opsa 2 Activision će prekinuti ovaj ciklus te će Treyarch u dvije godine izbaciti dvije igre.

Ovakav razvoj događaja, prema trenutnim informacijama koje Activision nije htio komentirati, dogodio se uslijed tenzija između Sledgehammer Gamesa i Raven Softwarea koji su ravnopravno vodili razvoj na novom Call of Dutyju. Uzrok neslaganja između dva razvojna studija navodno su drukčije perspektive oko smjera igre što je uvelo nered u razvoj i sami proizvod. Activision se upleo u cijelu priču i zadužio Treyarch da preuzme kontrolu nad situacijom.

Raven Software najpoznatiji je po odličnom remasteru prvog Call of Duty: Modern Warfarea.

Igra je navodno smještena u Vijetnam za vrijeme Hladnog rata, no to, naravno, još uvijek nije službeno. Call of Duty “2020” trebao bi imati single-player kampanju i podnaslov Black Ops 5 -što ne treba čuditi budući da se ipak radi o Treyarchu koji je zaslužan za pod-serijal Black Ops.

Uz sve navedeno, neki od zaposlenika u Treyarchu nisu najsretniji s ovakvim razvojem situacije budući da zbog godine dana manje vremena za razvoj igre očekuju brutalne prekovremene, dok su drugi uzbuđeni zbog prilike da izbace još jedan Black Ops.

Ipak, ova specifična situacija nema nikakvog utjecaja na ovogodišnji Call of Duty koji potpisuje Infinity Ward i koji je, prema glasinama, novi Modern Warfare. Zanimljivo je i da Activision navodno razmišlja o free-to-play komponenti za ovogodišnji CoD, no ništa konkretno još nije finalizirano.