Početkom veljače ove godine Raven Software i Activision pohvalili su se podjelom 60 tisuća novih banova varalicama u Warzoneu, a njihovi su anti-cheat sustavi u godinu dana igre ulovili ukupno 300 tisuća takvih igrača. Taj je broj u međuvremenu dodatno narastao te je do današnjeg dana uklonjeno čak 475 tisuća igrača. Posljednji veliki val banova podijeljen je prije par dana, a riječ je o ukupno sedmom valu od veljače ove godine.

Ekipa iz dana u dan radi na onemogućavanju varalica u Warzoneu, što im je uz daljnji razvoj igre, postao i jedan od glavnih fokusa. Osim varalica rade i sve što je u njihovoj mogućnosti da spriječe prodaju i kupovinu svih alata koji to pružaju. Igrači koji se i nakon izdanih banova ponovno vrate varanju i korištenju nedopuštenih alata, mogu očekivati i banove na svom hardveru što bi ih trebalo za neko dogledno vrijeme posve spriječiti u ponovnom pokušaju. Više možete pročitati na službenom blogu.

Podsjećamo, iz Raven Softwarea početkom veljače pohvalili se se i podatkom da njihovi sustavi s posebnim oprezom analiziraju igrače koji koriste aimbotove, wallhackove, trainere, stat hackove i brojne druge dodatke koji im pružaju nepravednu prednost u igri.