Iako smo već prošloga ljeta pisali o tome kako je Ubisoft obznanio da njihov iznimno uspješni timski multiplayer shooter Rainbow Six Siege dolazi i na konzole iduće generacije – PlayStation 5 i Xbox Series X, sada su objavili da će se igra na njima pojaviti odmah prilikom izlaska obiju konzola, a uz to će imati “cross-gen” podršku za zajedničko igranje s trenutnim generacijama konzola.

Naravno, s obzirom da još uvijek ne znamo točan datum kada PlayStation 5 i Xbox Series X izlaze na tržište, iz Ubisofta, u skladu s time, nisu objavili točan datum kada će Siege stići na konzole nove generacije, no potvrdili su da će to biti odmah po njihovom izlasku.

Što se tiče mogućnosti za cross-gen igranje, odnosno činjenicu da će igra imati podršku za multiplayer kroz koji će igrači na novim i trenutnim generacijama konzola moći igrati zajedno (u smislu – igrači na PlayStationu 4 s igračima na PlayStationu 5 te igrači na Xboxu One s onima na Xboxu Series X), o tome se izjasnio direktor igre Leroy Athanassof, objasnivši kako je u srži te odluke ideja da ne žele razdijeliti zajednicu njihovih igrača, a dotaknuo se i same mogućnosti za cross-play, odnosno opciju u kojoj će zajedno moći igrati i igrači s obje konzole (igrači na PlayStationu zajedno s onima na Xboxu).

Voljeli bismo podržati potpuni cross play – da se igrači na Xboxu mogu povezati s igračima na PlayStationu. Spremni smo to podržati“, izjavio je Athanassof, ističući da je sada samo pitanje vremena kada će primijeniti tu značajku. “Nadamo se da će se to dogoditi jer, kako sam rekao, to je generalni korak u industriji i ništa to ne može spriječiti. Samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi“, zaključio je.