Nedugo nakon najave PC verzije Quantum Breaka pisali smo o Microsoftovoj želji da Remedyjevu novu u PC verziji učini Windows 10 ekskluzivom. Tada nije bilo jasno što to znači za igrače, no napokon smo dobili konkretno objašnjenje.

Izdavački div potvrdio je da Quantum Break neće biti dostupan na Steamu. Moći ćemo ga kupiti isključivo na Windows Storeu, pod uvjetom da koriste Windows 10. Ovo ujedno znači da ga igrači na Macu i Linuxu neće moći zaigrati i pretpostavljamo da se ta odluka u budućnosti neće mijenjati.

Quantum Break neće biti dio Steamove ponude

Quantum Break će biti prva od mnogih Windows Store ekskluziva, potvrdio je Microsoft. Vremena u kojima je igračima bio dovoljan Steam polako se bliže kraju.

Odluka o izdavanju igre na vlastitoj platformi među igračima nije posebno popularna, no s poslovne je strane potpuno logična. Naime, ako igru objavi na vlastitoj platformi izdavač zadržava sve prihode, dok u slučaju distribucije putem Steama mora ponekad mora izdvojiti do 30 posto prihoda.

Upravo zbog toga sve veći broj velikih izdavača ulaže u vlastite platforme, pa smo proteklih godina „prisiljeni“ koristiti servise poput Origina (EA), Uplaya (Ubisoft) ili Battle.neta (Blizzard).