Krajem ožujka Sony je službeno najavio da ovoga ljeta stiže novi PlayStation Plus koji pretplatnicima donosi nekoliko različitih tierova i više od 700 igara, a iako dosada najveći rang PS Plus Premium nije bio službeno planiran za Hrvatsku te je za naše tržište umjesto Premiuma u planu bio zamjenski PS Plus Deluxe, to se od sada mijenja. Tako je osim službenog datuma lansiranja novog PS Plusa koji je kod nas barem zasad u planu za 22. lipnja – stigla i vijest da najskuplji rang PS Plus Premium, ali i usluga cloud streaminga od ovoga lipnja također stižu i u Hrvatsku.

Usluga cloud streaminga dosad je bila dostupna samo u nekim zemljama svijeta, no kao što Sony čitavo vrijeme unaprjeđuje svoje usluge te ih širi na nova tržišta, tako je stigao i novi val širenja koji sada u potpunosti obuhvaća Hrvatsku, ali i zemlje kao što su Bugarska, Češka, Grčka, Mađarska, Malta, te Slovačka, Slovenija i druge okolne europske zemlje. Podsjećamo, cloud streaming važan je za najskuplji rang novog PS Plusa Premium jer taj paket uz sve pogodnosti klasičnog PS Plusa iz ranga Essential (te dodatnih 400 igara iz ranga Extra s redovitim osvježavanjem kataloga) donosi i još dodatnih 340 igara, odnosno katalog igara za PlayStation 3 putem cloud streaminga, zatim katalog omiljenih klasičnih igara za originalni PlayStation, za PlayStation 2, PlayStation 4 te za PSP.

Novi PS Plus imat će igre svih velikih izdavača

Što to točno znači za nas? Pa za početak to znači da će i igrači u Hrvatskoj od sada službeno moći koristiti PlayStationove streaming usluge i dobiti pristup igrama koje su inače bile dio pretplate na PlayStation Now te će ih moći igrati putem clouda – bez instaliranja. No s obzirom na to da će PlayStation Now kao samostalna usluga prestati postojati izlaskom nove pretplate PS Plus, odnosno njegova dva skuplja ranga Extra i Premium, igrači u Hrvatskoj umjesto Premiuma neće morati koristiti zasebni rang Deluxe, već se odmah prebaciti na Premium ako tako žele.

Još jednom podsjećamo, s novo postavljenim datumom pri kojemu Sony zasad cilja uslugu lansirati 22. lipnja, PS Plus tako dobiva tri različita ranga, a to su PS Plus Essential – klasični PS Plus koji će koštati 9 eura mjesečno / 25 eura za tri mjeseca / 60 eura godišnje. Drugi rang je PS Plus Extra koji na sve postojeće klasične PlayStation Plus pogodnosti dodaje katalog od 400 probranih odličnih igara za PlayStation 4 i PlayStation 5. Extra će koštati 14 eura mjesečno / 40 eura za tri mjeseca / 100 eura godišnje. Posljednji i najskuplji rang, odnosno ranije spomenuti PS Plus Premium koštat će 17 eura mjesečno / 50 eura za tri mjeseca / 120 eura godišnje.